Адаптация на деца за детската градина!

Posted | 0 comments


 

Адаптация на деца за детската градина с есенциите на д-р Бах!

Много статии са изписани, много правила са създадени, за да се адаптира по-лесно детето за детска градина или ясла. Но този процес не винаги протича лесно, въпреки всички съвети.

Трябва да знаете, че всяко дете със своята индивидуалност трудно се вмества в правила и схеми.

Можете да помогнете на детето си като се вгледате в реакциите и поведението му, да сте открити за разговор и за споделяне.

Някой деца изпитват страх от авторитетите в градината, от реакциите на другите деца.

Други се чувстват предадени и тъгуват за отминалото време с мама, татко или баба.

Основните симптоми при трудна адаптация са: плачливост, сръдливост, изблици на гняв, безпричинна нервност или обидчивост, безсъние и др. Ако не се обърне внимание на поведението на детенцето, следват чести разболявания и усложняване на здравето.

Всеки от Вас е чувал думите – „много деца са в детската градина и детето ми все е болно“.

Да, винаги ще има логично обяснение защо е болно, има сополи или кашля, но д-р Бах с неговите 38 цветя вижда друго обяснение:

Когато Вашето дете е емоционално нестабилно, изпитва страх или неувереност, то не е в равновесие и е податливо на заболявания. Именно чрез болестите тяло показва, че нещо в света на мислите и чувствата не е както трябва. С помощта на есенциите на д-р Бах, можете да помогнете на детето си да преодолее страховете си, да се адаптира към промяната и да се защити от болести.

В практиката си виждам, че децата се повлияват много бързо от цветята на д-р Бах. В рамките на 5-10 дни, те стават по-спокойни, кризите намаляват и в края на месец прием те са съвсем балансирани. Разбира се, всяко дете е индивидуално и са възможни изключения, но във всички случаи правилната комбинация ги превръща в спокойни, усмихнати и здрави деца, готови да навлязат в света на по-големите.

Как можете да поръчате лична комбинация за детето си? – Чрез лична среща с мен или по телефон и е-мейл. Най-полезна ще бъда за Вас, ако се видим и поговорим за детенцето, но ако сте далеч можем да проведем 3и степенен разговор, който започва задължително с Ваше обаждане и продължава с е-мейл кореспонденция.

Изненадващи са резултатите при среща директно с дечицата. Давам им възможност сами да изберат своята комбинация – оказва се, че те са едни завършени Бах Терапевти 😉

Много често, децата не успяват сами да опишат какво им се случва и с помощта на специални карти с растенията – те сами избират подходящите за тях есенции и подпомагат лечението си. 🙂

 

 

 

Напиши коментар