Отново на училище! – есенции с цветята на др. Бах

Posted | 0 comments


Отново на училище!
Тази фраза за децата вероятно буди смесени чувства, но за нас родителите често е свързана с голяма мобилизация. Цветята на др. Бах ще помогнат на Вас родителите и на децата да преминете по-леко през целия адаптивен период. И тогава училището ще е песен, а трудностите по пътя, ще се преодоляват с мъдрост и лекота.
За дечица, които сега пристъпват прага на училищния двор ще е добре да се подходи с комплекс от различни подходи – цветята на др. Бах, извънкласни занимания като спорт, игра навън, творчество и не на последно място лична работа на родителя със себе си. За първокласниците независимо от вълнението, този период е нов етап на отделянето от родителите и започване на самостоятелен живот. Като спирала се развива опитността ни – в началото са детската ясла и градина, след това училище, универерситет и оформяне на ново самостоятелно семейство…. Но да се върнем на Първокласниците – стрес, новост, страх, несигурност – все състояния съпътстващи малките ученици. Помоща на цветята оформя лек и стабилен достъп до енергия, чрез която да се справят с новото предизвикателство.
  • Използвайте цветето Орех за детето и за Вас, за да може да понесе промяната и да се довери, че предстои нещо интересно.
  • Ако детето Ви е буйно и трудно може да стои на един стол дълго време – добавете в комбинацията Импациенс, за да може да укроти огъня в себе си и не забравяйте, че е важно да добавите занимания на открито и спорт! За тези деца занималня след училище се понася трудно, защото отново има изисквания за мир, тишина и ограничения. А буйният огън обича свободата!
  • Ако детето Ви е привикнало много към Вас и Вие към него, в комбинацията добавете Червен Кестен, за да осигури раздялата и преминаване на връзката ви на едно ново ниво, без да се губи близостта.
  • Ако е свенливо или неуверено, можете да го подкрепите с Лиственица или Дива Ябълка за срамежливост.
  • Ако знае отговорите, но предпочита да си мълчи и да каже някой по-знаещ, тогава заложете на Цератостигма.
  • И последно, ако детето ВИ се отказва бързо, при всяка малка пречка, цветето Тинтява ще го подкрепи!

Разбира се, вариантите са много и личните комбинации безброй, спрямо спецификата на всяко дете, но общите характеристики са свързани с Промяна, със силно натоварване на ума, липса на концентрация и вероятно страх от грешка, от провал или стрес по новото. Тогава комбинацията, която бих предложила ще е: Орех, Витлеемска звезда, Клематис, Габър, Бял кестен и Мимулус.
Към тази комбинация, добавете специфичната есенция, на база особеностите на деттето Ви!

Успех!

Ако искате да се подкрепите в този период с насочена лична работа като родители, можете да се включите в нашата група за @Безплатни K-power баланси. Ще получите насоки за намиране на блокажите във Вас и разбира се, ще ги изчистим!

 

Напиши коментар