Седмица на д-р Бах

Posted | 0 comments


Dr._Edward_Bach_4Днес отбелязваме рождението на д-р Едуард Бах.

С вяра в неговата уникална система за лечение и със силно чувство на свързаност с нея, аз споделям този ден с Вас с малко размисли.

Разглеждайки като историческа справка животът на този изключителен човек, забелязах отново ритмичното подреждане на трудности, перипетии и болести, с периоди на творчество, спокойствие и отдаденост на работа и служба на обществото. Замислих се за съдбовната ни предопределеност – как всичко е като добре планирана схема, за да достигне всеки от нас, до мисията си в живота. Разбира се много е лесно да се проследи в историческа справка в последствие и далеч по-трудно е да живееш с вярата в твоята велика житейска задача…

На всеки от нас, животът му преминава през същата цикличност. Дори да вземем като пример зачеване и раждане, пак достигаме до болката и блаженството.

Посланието ми за днес е:

Никога не оценявайте ситуацията само към момента – опитайте се да видите картината в по-голяма цялост, защо се случва? Какво Ви говори трудността пред Вас…..

Кривата на страдания и периоди на хубав живот са заложени и в природата. Погледнете как едно житно семе се превръща в житна нива и после в хляб за нас – Хората:

jitoЖитното семе попада в земята на тъмно и студено, започва да покълва, поражда се стремежът към слънцето и то пробива почвата, расте неумолимо нагоре, пак към слънцето, превръща се в строен житен клас, благодарение на живителни сокове и слънчевата светлина този житен клас се превръща в плодороден, започва да изсъхва, неговите семена започват своя самостоятелен живот:

Едни падат в земята и ще станат плодородни класове, за да обогатят житната нива. Други ще бъдат събрани от хората, ще минат през други страдания – ще бъдат мачкани, стрити на брашно, ще ги полеят с вода и ще ги омесят на тесто, ще ги хвърлят на огъня в пещта и ще излезе пухкав хляб, за да нахрани цялото семейство. Нахранено семейството ще има сили за следващия ден.

Страданията са част от пътя на всеки от нас, заложени са във всяко едно проявление на живата природа. Те са нашата градивна сила. Ако едно житно зърно преминава през толкова перипетии, за да се отдаде на нас. Бъдете готови за предстоящите страдания и се учете от тях, а есенциите на д-р Бах ще Ви помагат във всеки един етап от живота Ви.

https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/video/1105862998-Sedmitsa_na_terapiyata_na_dr_Bah.html

 

 

Напиши коментар