Вечно на диета!

Posted | 0 comments


weight-loss-plateauВечно си на диета! Дрехите отново не ти стават. Наказваш се, обиждаш се. Мразиш се за това, в което си се превърнала… Изморена си да чуваш “Вземи се в ръце”, “ти явно не тренираш”…… Като отслабнеш ще имаш любовта на живота си, като отслабнеш ще имаш приятели и мечтаната работа……

Стига вече! СТИГА

 

 

Ти имаш право да имаш красиво тяло, да бъдеш забелязана, да постигаш мечтите си и да се усмихваш, само защото съществуваш, защото обичаш и си обичана. Ти имаш право да тръгнеш по своя път.
Задавала ли си си въпроса, кое не правя както трябва? Защо тренировките не помагат, защо диетите имат йо-йо ефект? Защо, защо….
Нашето тяло винаги дава знак, когато нещо не е наред. Ако си качила килограми причината може да е много различна от обичайното: липса на движение и прекомерно хранене. Като Бах терапевт наблюдавам как телата пълнеят от:

  • Чувство за вина
  • Обида
  • Страх
  • Поемане на чужди отговорности и ангажименти
  • Приемане ролята на слуга на другите
  • Липса на любов
  • Липса на красота в живота и в отношенията
  • Депресия
  • Омраза или незачитане на себе си
  • Липса на родители или загубена връзка с тях
  • Преживян стрес
  • и още …..

Често ни е по-лесно да се фокусираме върху килограмите ни, да се измъчваме с диети и безумни силови тренировки, вместо да видим истинската причина за наднормените килограми.

picture-227342Хайде да погледнем на твоето напълняване от друг ъгъл, този на твоята душа! Готова ли си?

Представи си се като малко дете, което обича да си играе. Виж как скача, как се смее, как се радва на всичко, което вижда – харесва ли ти? Спомни си кога това дете спря да се радва на живота, помисли си какво се е случило в живота ти и го запиши.
Бъди честна със себе си, за да чуеш това, което е вътре в теб!
4d1be93100042bea3bda01590ff4d6ddРазходи се в парка или близката гора, дай си време да подишаш чист въздух, облегни гърба си на дърво и усети силата на природата. Когато спреш да мислиш и само се наслаждаваш на гледката – попитай себе си: Какво ти тежи?

Отговорите, които ще получиш, запиши в твоя дневник и след това помисли как да се освободиш от тях за винаги!

 

А, сега продължи напред с 3те най-важни стъпки за красиво женско тяло:

1. Спри да се измъчваш – намери всичко, което ежедневно те измъчва – тежка дамска чанта, неудобни обувки, свръх тесни дрехи, сърдита продавачка в магазина, груба съседка, която все те обижда. Направи си списък и в рамките на 10 дни го допълвай. Ще бъдеш изненадана колко много се измъчваш всеки ден. След като списъкът е готов – реши от какво си готова да се откажеш. И започни веднага! Спри да се измъчваш и се усмихни!

2. Помисли какво не харесваш в себе си – запиши ги ред по ред. Огледай ги внимателно и помисли как можеш да преобърнеш всеки твой минус в плюс, всеки твой дефект в ефект.

dreamer3. Разбери за какво мечтаеш – имаш ли мечти? Много често сме толкова забързани и угрижени, че забравяме да мечтаем за себе си. Хайде – не е трудно, помечтай и запиши 10-те мечти, за които си готова да се бориш.

Да, няма да е лесно, ще мине време, но резултата ще е великолепен! Ще бъдеш господар на себе си, свободна, щастлива и с красиво тяло!

Ако ти е трудно да се справиш сама и търсиш хора със сходни проблеми, ела при нас в курс „Преобразяване“!

Напиши коментар