Каузата на „Сила от природата“ – 2019 г.

Posted | 0 comments


Знаете, че каузата е нещо, в което сърцето ти трепва и искаш да го случиш, за да си полезен на другите без да чакаш нищо в замяна… Така се събудих една сутрин с идеята, че Лечебна книга за оцветяване „Сила от природата“ е важно да стигне до Онко отделенията в цяла България. Направих бърза сметка колко са на брой и колко книги бих могла да осигуря сама и реших – трябват ми 500 книги – по 25 на всяко онко отделение в България и разказах на мои съмишленици… Два дни по-късно станахме ние и получихме предложение книгите да бъдат отпечатани безплатно…. Е, каузата беше стартирана, ей така, от един сън и силно вдъхновение!

Разбира се, тази идея не дойде спонтанно, а след разговор с един лекар, от онко отделение. В приятелски разговор на чаша вино, си говорихме за нещата от живота, за моята книга и ежедневните трудности на специалистите, работещи и ръководещи онко отделенията. Един въпрос зададен спонтанно ме остави без думи: „Защо твоята книга не е стигнала до тези отделения? Защо хората, вместо да гледат в една точка, да не поработят с тази книга, за да искат да оздравеят заради себе си?“ – вярвате ли ми, онемях! Можех да измисля оправдание – ами парите, ами хората, лекарите …., но от устата ми не излизаше и дума.

Сега си позволявам да мечтая и се надявам да реализираме заедно тази мечта: Да помогнем чрез Лечебна книга за оцветяване „Сила от природата“ – всеки болен, да стигне до своят вътрешен стимул да живее.

Как? – като остане на саме със себе си, оцвети поне едно цвете от книжката и отговори на въпросите – така ще стигне до своя вътрешен глас и открие за себе си стимул да живее.

Какво представлява книгата?

„Сила от природата“ не е специализирана книга за болни хора. Тя е предназначена за всеки, търсещ връзка с вътрешната си лична сила. В книгата ще намерите 12 авторски рисунки за оцветяване и терапевтични въпроси, съответстващи на всяко едно от цветята на доктор Бах и техните проявления в човека. Така се съчетават целебните свойства на цветята на д-р Бах, конкретни въпроси за осъзнаване и арт терапия чрез оцветяване.

Изключително полезна като помощно средство към всяка провеждана терапия, както и за самостоятелна работа по личностно развитие.

Защо е създадена? Създадох тази книга като помощно средство към терапевтичната си работа като Бах консултант. Доказано е, че всеки от нас е най-добрият лекар за самия себе си и единственото, което може да направи терапевт е да помогне човек да чуе вътрешния си глас. Именно тук е ролята на книгата „Сила от природата“. С помощта на въпросите и оцветяването на рисунките се достига до дълбок процес на свързване с душата на човек.

За кого е предназначена?

Всеки, който търси връзката с вътрешното си Аз, може да използва тази книга или като помощно средство към терапия или като индивидуална работа за личностно развитие.

Какво казват хората? – подаряват си ценно време, в което не мислят, не се тревожат, а се оставят просто да следват очертанията и да достигат до изненадващо знание. Някой майки, оцветяват с дъщерите си и отключват открито споделяне между тях. Други предизвикват сълзите да излязат на яве, трети пишат на един дъх всичко, което им тежи… Във фейсбук страницата на книгата са споделени оцветени картинки и мнения на хора, които вярват във вълшебството на цветята и са използвали книгата за себе си.

Защо са нарисувани жени? – не е тайна, че жената лекува със своята енергия и грижа, разчитаме на женските образи, да помогнат да се постигне връзка с принципа на приемане във всеки от нас.

 

Как работи книгата?

Лесно! Следвайте стъпките и си позволете промяна!

  • Подарете си малко време само за себе си! /около 30 мин. са достатъчни/
  • Задайте си въпроса: Кое е важно за мен сега?
  • Отворете книжката на случайна страница.
  • Извадете моливчетата и започнете да оцветявате…
  • Оставете ума си спокоен, за да чуете своя вътрешен глас.
  • В ляво ще откриете въпроси, на които можете да отговорите. Ако Ви се струват неподходящи за моментното Ви състояние, задайте свой въпрос и започнете да оцветявате. Много е вероятно да намерите отговор още преди да завършите рисунката.

Формат на каузата:

  1. Осигурени са БЕЗПЛАТНИ екземпляри от Лечебна книга за оцветяване „Сила от природата“
  2. Търсим да осигурим моливчета 12 цвята към всяка книга – аз отделям по 2 лв. от всяка закупена книга, обучение или тренинг, които подготвя. До момента имаме подкрепата и на фирма, която осигурява транспорт на книгите и осигуряване на първите 100 комплекта моливи.
  3. Търси се контакт с Онко отделения в България, които са готови да приемат нашия жест и да се погрижат книгите да стигнат до хората, които имат нужда от тях.
  4. Търсят се посланници на каузата, които да ни съдействат за лично доставяне на книгите до отделението.

Няма скрита реклама, не се търсят облаги, парите, които са ни нужни са малко и към момента са за моливчета и покриване на транспортни разходи от Варна до съответния град. Своевременно ще уведомявам за развитието на каузата и дали се нуждаем от нещо.

Благодаря на всички, които прочетохте и повярвахте в нашата кауза – Аз и всички последователи на книгата във Фейсбук сме запалени от идеята и вярваме в силата на природата и силата на ЗАдругата.

Напиши коментар